Köşe Yazıları

AYVALIK'TAN YÜKSELEN SES

Işık Teoman

Merhaba,

Genç bir girişimci Mert Dinçer, cesaretli, Cunda Ajans’ın kuruluşunu gözü kapalı yaptı ve kısa sürede başarıdan başarıya koşmaya başladı. Yanında çok sayıda kişi çalıştırıyor, ekmek kapısı açtı gençlere. Reklam ve tanıtımın yanı sıra YouTube kanalından yayın yapan Papalina Televizyonu’nu kurdu. Canlı yayınlar, söyleşiler yapmaya başladı, çok büyük ilgi görüyor yayınları. 

Kanı kaynıyor Mert’in, tüm bunlarla yetinmedi, medya işine de soyundu. Basın Savcılığına başvurusunu yaptı, Gazete Papalina’nın kuruluşunu da tamamladı. Ayvalık’tan yükselen ses, Ayvalıklıların gözü kulağı olacak artık bu gazete, hem dijital platformdan seslenecek hem de süreli yayın olarak basılacak ve kısa sürede taptaze haberler, köşe yazılarıyla ve sürpriz duyurularla buluşacak Ayvalıklı okurlar. 

Ben de Mert kardeşime elimden geldiğince yazılarımla, röportajlarımla destek olmaya, katkı koymaya ve yayın hayatına yeni başlayan çiçeği burnunda Gazete Papalina’nın bayrağını daha da yükseklere taşımak için gayret göstereceğim. 

Kolay değil bu sektöre soyunmak. Bir yandan artan döviz fiyatları ve buna bağlı gazete kağıdı fiyatları da inanılmaz yükselişte, doğal olarak, gazete ve dergilerin basım sürecinde sıkıntı yaşanacak, ama tüm bunlar aşılmayacak konular değil.

Benim gördüğüm kadarıyla, bu zorlukların üstesinden gelecek Mert Dinçer, en başta yazmıştım gözü kapalı girdi diye bu sektöre, yani gözü kara diyelim. Artık Papalina adını, YouTube’da, Twitter’da, Instagram’da ve Facebook’ta da göreceğiz. 

Tüm bunların yanı sıra mis gibi mürekkep kokan gazete de geliyor. Tahmin edebiliyorum, şimdi Ayvalıklılar merak ediyordur. Kimler yazacak, hangi haberler yayımlanacak, ayrımcılık olacak mı diye?

Ben yılların gazetecisi olarak ayrımcılık beklemiyorum bu gazeteden, gerçekler neyse, ama sağlam kaynaklara dayandırılarak kalem alınacak, tehdit, şantaj, korkutma, para pul işleri olmayacak. Siyasetten, magazine, spordan şehir haberlerine kadar aradığı her konuyu bulacak Papalina’da Ayvalıklılar.

Papalina TV, Twitter, Instagram, Facebook ve gazete Papalina, kulvarda yerini aldı, koşmaya başladı, bu ekibi artık kimse tutamaz. Ayvalık’ın gözü kulağı, söylenemeyenlerin, yazılamayanların sesi olacak, bu adı bir yere not edin; Papalina geliyor. Balık olarak tavada değil gazete olarak raflarda yerini alacak, kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu