Balıkesir

Gökyüzü Dostu Kent: Ayvalık

Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nin Düzenlediği “Ayvalık Gökyüzü Gözlem Şenliği” gerçekleşti. Saat 20.00’de başlayan program 23.00’e kadar devam etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Uzay Bilimleri Akademisinden Zehra Esra Balkan:

“Burada gördüğünüz gibi harikulade bir kalabalık var. Bu anlamda harika bir coğrafya. Ben zaten Ayvalık Lisesi öğretmeniyim. Çok uzun yıllar orada görev yaptım. Halihazırda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görev yapıyorum. Astronomi Uzay Bilimleri Akademisinde. Burası harika bir coğrafya ve özellikle astronomi turizmi için, Ayvalığın, bu coğrafyanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gün batımları izleniyor ve bu gün batımları aslında bir çeşit astronomi turizmi. Türkiye’nin birçok yerinden meraklılar, turistler Ayvalık’a bunun için de geliyorlar. Dolayısıyla gökyüzü dostu kent kavramında biz sadece gece ay gözlemi, gökyüzü gözlemleri değil eğer burada atmosferi koruyabilirsek, ışık kirliliği gibi önemli ve bizim ülkemizde çok yaygın olan bu kirliliği engelleyebilirsek burası pilot bi alan olacaktır. Zeytinyağı fragları yıldızlarla da buluşacaktır” dedi.

Ardından Sabancı Üniversitesiyle çalışmaların devam edeceğini aktardı:
“Sabancı Üniversitesiyle birlikte yaptığımız adımlamalar var. Bu çalışmalarımızı Ayvalık Lisesi zamanında devam ettirdik. Köklü bir okulumuzdur. O zaman da çok destek gördük. Artık bundan sonra Sabancı Üniversitesiyle birlikte biraz daha güçlü adımlarla devam edeceğimizi düşünüyoruz.”

En Sevilen Aktivite VR Gözlük Oldu

Katılımcı çocuklar, etkinliği çok keyifli bulduklarını ve en çok VR gözlükle ay yürüyüşü aktivitesi yapmaktan hoşlandıklarını söylediler.

3 Haftalık Program

Sabancı Üniversitesi’nin eğitimcileri ise ilkokul, ortaokul, lise olmak üzere 3 haftalık programlarının olduğunu ve gayet güzel geçtiğini aktardılar. Çocukların buraya gelip 3D tasarım yapıp kendilerine hediye olarak alabileceklerini ve robotlarla futbol maçı oynayabileceklerini eklediler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu