Köşe Yazıları

Dört, Beş, Dokuz, On İki, On Dört

Başlıktaki rakamlara bakıp da matematiksel anlamda bir çözüm arayışına girmeyin! O rakamların çok önemli bir hikayesi var; onu anlatmaya çalışacağım size. Bundan üç yıl evvel Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in kapısını genç bir delikanlı çaldı. 

Randevu istemiş, talebi en kısa sürede yanıt bulmuş, başkanın makam odasında heyecan içinde nereden başlayacağını düşünüyordu. Mesut Başkan, delikanlının anlattıklarını can kulağıyla dinledi, notlar aldı, ilgili müdürleri çağırdı ve delikanlının her isteğinin yerine getirilmesini söyledi. 

Ayvalık deniz sporlarına en uygun kentlerden biri olmasına karşın, yelken dışında bir hareket olmamıştı bugüne kadar. Delikanlı, Cunda’da bir okul açmak istiyordu, bu sporun geleceğini o günden görüyordu. İyi sporcular yetiştirecek, başarılar elde edecek ve Ayvalık’a şampiyonluk getirecekti; en büyük hayali buydu.

Mesut Ergin’in desteğiyle, Cunda Arka Deniz Koyunda kendisine küçük bir alan tahsis edildi, duyuru yaptı, onlarca genç kayıt için sıraya girdi. Arka Deniz Koyu adeta gelincik tarlası gibi oldu. Her yaştan insan windsurf  yapıyordu, ki bunların arasından şampiyonlar çıkacaktı. Çıktı da.

Cunda Rüzgar Sörfü ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Nurhayat Güven, İtalya’ın Garda kentinde düzenlenen 2023 Techno 293 Avrupa Şampiyonası’nda, U17 Kızlar Kategorisi’nde Avrupa Şampiyonu oldu. Genç kızımız kupayı kaptığı gibi Belediye Başkanı Mesut Ergin’e getirdi ve bu gururu birlikte paylaştılar.

Gelelim başlıktaki rakamlara, bu rakamları küçümsemeyin; devlerin katıldığı dünya şampiyonasından söz ediyoruz. Fransa’nın Quiberon kentinde tamamlanan Techno 293 Dünya Şampiyonası’nda Nurhayat Güven dördüncü, Toprak DoğanBeşinci, Eşref Jale dokuzuncu, Emre Kandemir, on ikinci Mert Toygar da on dördüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

Üç yıl öncesinin delikanlısı kimdi tabi ki Buğra Kandiş bu başarıların en büyük sahibi odur. Bir de Mesut Başkan. Mesut Başkan Buğra’ya, Buğra Ayvalıklı gençlere inanınca ortaya kocaman başarılar çıktı. Ben de inanıyorum, dünya birincilikleri de gelecek Ayvalık’a.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu